SM-medaljören gör matten rolig

Med två SM-guld i bagaget är han kanske skolans mest prisade atlet. Matte/NO-läraren Ola Green har tävlingsdansat på elitnivå under hela sin ungdom och hans bästa grenar var bugg och dubbelbugg. Idag har han lagt dansskorna på hyllan och ägnar sig istället åt handboll på ledningsnivå.

Högstadieläraren Ola har ett minst sagt framgångsrikt förflutet inom tävlingsdans, men idag blir det golf eller gymmet när det ska tränas. Samtidigt har han en fot i handbollsvärlden.
– Jag sitter i styrelsen i Växjö Handbollsförening och är lagledare för herrarnas division 2-lag. Jag spelar dock inte själv, men kan en hel del rent teoretiskt.

Ola är utbildad idrotts- och matte/NO-lärare. På Prolympia kommer han att undervisa i det senare.
– Många tycker att matte är svårt. På mina lektioner vill jag visa att det inte är svårare än något annat ämne – men man måste träna på det, precis som på allt annat.
– Om man tränar på något blir det till slut lätt, och blir det lätt så tycker många att det blir roligt. Faktum är att de allra flesta tycker att matte är kul om de bara tränar tillräckligt mycket på det.

Med Prolympias koncept tror Ola att matten också kommer att gynnas.
– Idrottsprofilen kommer att göra det enklare för eleverna att koncentrera sig. Jag lägger väldigt stor vikt vid alla de fyra värdeorden, kunskap, hälsa, idrott och trygghet. Tillsammans är de kraftfulla. Både elever och lärare kommer att få de bästa förutsättningarna här.